Succesvolle avond over de ‘Postcoderoos’

14 juni 2017

De opkomst was boven verwachting; 50 belangstellenden, waaronder gemeenten, energie-initiatieven, dorpsraden, bezochten op 13 juni de informatieavond in Goes over de postcoderoos (PCR) van Energieservicepunt Zeeland.

Bij het opzetten en ontwikkelen van een PCR –project, een zonnepanelenproject op andermans dak, komt veel bij kijken. Dat was een belangrijke boodschap van de avond. Het stappenplan gepresenteerd op deze avond kan hierbij een hulpmiddel zijn.

Daarnaast zijn er verschillende partijen die kunnen adviseren bij het opzetten van een postcoderoosproject of zelfs een complete ‘ontzorg-concept’ aanbieden. Dit zijn Zeeuwind, Delta, Maak Onze Regio Duurzamer en Saman. Het Zeeuws Klimaatfonds kan het opzetten van een postcoderoosproject financieel aantrekkelijker maken. Gezien het enthousiasme tijdens de avond en dat er inmiddels 15 Zeeuwse postcoderoosinitiatieven zijn, van idee tot gerealiseerd, geeft aan dat de Postcoderoos in Zeeland nu echt tot bloei komt.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Postcoderoos, het stappenplan, de ontzorgpartijen en waar initiatieven lopen, zie de presentatie.

Nieuwsberichten