Stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland viert 25-jarig bestaan

12 oktober 2014

De ZMf feliciteert Stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland (BZZB) met het 25-jarig bestaan. BZZB is een lidorganisatie van de ZMf en telt ruim 250 donateurs.

BZZB werd een kwart eeuw geleden opgericht om een vierbaans autosnelweg tussen Goes en de ingang van de Westerscheldetunnel tegen te houden. Het tracé zou dwars door de Zak van Zuid-Beveland lopen. Een groep bezorgde inwoners verzamelde 800 handtekeningen tegen dit plan en richtte op 1 juni 1989 de BZZB op. Mede door de inzet van de BZZB werd het tracé aangepast, zodat auto’s met een omweg langs Borssele naar de tunnel kunnen rijden. Na die tijd is de stichting doorgegaan met het beschermen van de natuurlijke, cultuurhistorische en landschappelijke waarden van de Zak.

De voorbije jaren hebben de ZMf en de BZZB geregeld succesvol samengewerkt. Gezamenlijk zijn de plannen voor een Westerschelde Container Terminal bestreden. En vorig jaar hebben BZZB en bewoners samen met de ZMf de plannen van Top Onions in ’s Gravenpolder in positieve zin proberen aan te passen.

Directeur Tjeu van Mierlo van de ZMf hecht bijzonder aan de rol die de BZZB speelt in behoud en versterking van de kwaliteiten van de Zak: “De BZZB spant zich met verve in voor het veelzijdige erfgoed dat de Zak rijk is, én ze houdt locale bestuurders wakker en scherp."

Meer informatie over Stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland vindt u op www.bzzb.nl

Nieuwsberichten