Het Zon Effect 2013 groot succes

05 november 2013

Het Zon Effect, een gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen georganiseerd door Zeeuwind en ZMf, is ook in 2013 weer een groot succes. In totaal leveren de deelnemers van Het Zon Effect zo’n 2 MW aan zonne-energie op. Er zijn zo’n 7.500 zonnepanelen geplaatst bij meer dan 600 huishoudens.

‘Een stapje dichterbij onze droom: heel Zeeland aan de zonne-energie’, vertelt Ilse Pama van de ZMf. Zeker als we de acties van 2012 en 2013 bij elkaar optellen. Dan hebben we toch zo’n 1.200 huishoudens voorzien van zo’n 13.000 zonnepanelen, goed voor zo’n 3,3 MW. ‘Zeeland is de zonnigste provincie van Nederland, de zon schijnt hier bijna 8% meer dan in de rest van het land. Zonnepanelen zijn hier dus een extra goede investering.

Aan het begin van het jaar hadden we al door dat er nog steeds veel interesse is voor zonnepanelen in Zeeland. Er kwamen meer dan 1.000 geïnteresseerden af op de door ons georganiseerde informatiebijeenkomsten.

Ook volgend jaar kunnen geïnteresseerden weer bij Het Zon Effect terecht. Er zijn al weer meer dan honderd mensen die hebben aangegeven interesse te hebben in zonnepanelen van Het Zon Effect. Vanaf maart zijn er weer informatiebijeenkomsten over zonne-energie. 

Nieuwsberichten