DOEL: nucleair NEE, hernieuwbaar JA!

03 maart 2016

Op 12 maart wordt er in Antwerpen gedemonstreerd tegen het langer openhouden van Belgische kerncentrales, met de nadruk op de vier centrales in Doel. De Zeeuwse en Brabantse Milieufederaties, Benegora en WISE ondersteunen de demonstratie die door o.a. Greenpeace België wordt georganiseerd, door zelf ook naar Antwerpen af te reizen om mee te doen.

Hier kunt u meer lezen over de demonstratie. Tijdens de manifestatie staan we ook stil bij de ramp in Fukushima, dan vijf jaar geleden.

De ZMf stelt u graag in de gelegenheid om erbij te zijn en daarom zorgen wij voor gezamenlijk vervoer. Voor het busvervoer vragen wij een bijdrage van 15 euro per persoon, te betalen na aanmelding. Uw ontvangt van ons na aanmelding een betalingsverzoek per e-mail.

De manifestatie begint om 14.00 uur en duurt tot ca.16.00 uur. We zijn dus pas in de avond terug in Middelburg. Onze opstapplaatsen en vertrektijden voor de bus zijn:

  • 12.00 uur: Parkeerplaats westzijde NS-station, Middelburg
  • 12.15 uur: Bushalte Tolplein, Westerscheldetunnel (richting Terneuzen)
  • 12.30 uur: Busstation Westerscheldetunnel, Terneuzen

Daarna rijden we door naar het Museum voor Schone Kunsten, Leopold De Waelplaats te Antwerpen (aankomst om ongeveer 13.30-13.45 uur). Daar vertrekt om 14.00 uur de mars naar de Groenplaats.

Na de manifestatie op de Groenplaats staat de bus weer klaar op de Leopold De Waelplaats. Vanaf de Groenplaats is dat een wandeling van ongeveer een kwartier. Om uiterlijk 17.30 uur vertrekt de bus weer naar resp. Terneuzen, busstation Tolplein Westerscheldetunnel en Middelburg. We arriveren in Middelburg rond 19.00 uur.

U kunt zich hier aanmelden voor deelname aan de manifestatie.

Mocht u vragen hebben over deze manifestatie of het busvervoer, dan kunt u contact opnemen met Lineke Keizer via emailadres lkeizer@zmf.nl of telefoonnummer 0118 654182.

Nieuwsberichten