Bezuiniging op ZMf ingetrokken

21 december 2012

Vlak voor kerst, toch nog goed nieuws voor de ZMf. Een meerderheid in de Provinciale Staten van Zeeland heeft vandaag besloten om de voorgestelde extra bezuiniging op de ZMf NIET door te laten gaan. Daar zijn medewerkers en bestuur van de ZMf uiteraard erg blij mee.

De ZMf voert op dit moment al een bezuiniging door van meer dan € 80.000. Dat is een fors bedrag voor een kleine organisatie als de ZMf. Had deze extra bezuiniging hier bovenop gekomen dan was het voortbestaan van de ZMf uiterst onzeker gebleven. In totaal had het dan om een bezuiniging van 50% op ons budget gegaan. Maar gelukkig ziet een meerderheid in de Provinciale Staten hiervan af.

‘We zijn erg blij en dankbaar dat de bezuiniging nu van tafel is’ , aldus Tjeu van Mierlo, directeur ZMf. De voorgestelde bezuiniging viel alles behalve te rijmen met de activiteiten van de ZMf, die juist goed aansluiten bij de kerntaken van de Provincie. Bovendien vraagt de Provincie in haar vernieuwde omgevingsplan uitdrukkelijk aan maatschappelijke organisaties bij te dragen aan de realisatie van haar kerntaken.

‘Als ZMf hebben we altijd met veel passie bijgedragen aan het groene provinciale beleid en dat we willen we ook graag blijven doen. Samen met de Provincie en met al die anderen willen we blijven werken aan een gezonde duurzame Zeeuwse toekomst, dat is nu eenmaal onze kerntaak.’

Nieuwsberichten